Maison Pigranel

Maison Pigranel
Design development 2016/2017
Single-family house, Mougins (F)
Client: private
Floor area: 360m²

In the hinterland of the Cote d’Azur, on a hillside overlooking the historic town of Mougins, lays the plot for the Maison Pigranel.
The villa has an open living / dining and cooking area on the ground floor and 3 generous bedrooms on the upper floor. The design is based on a main square volume, which is cut on the ground floor by two smaller skew volumes. The building is almost closed to the street and to the adjacent upper property, so that no direct insights into the interior are possible. To the southeast and southwest the house opens to the garden.
A patio, an analogy of the characteristic Mediterranean patio, brings natural light into the interior of the compact volume
.